تفاوت دستگاههای حضور و غیاب با کنترل تردد
با پیشرفت فناوری، سازمانها و شرکتها برای مدیریت منابع انسانی و افزایش امنیت از دستگاههای مختلفی استفاده میکنند. دو مورد از این دستگاهها، سیستمهای حضور و غیاب و سیستمهای کنترل تردد هستند. اگرچه این دو سیستم ممکن است از نظر کارکرد به نظر مشابه بیایند، اما تفاوتهای مهمی دارند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
سیستم های کنترل تردد بر ورود و خروج افراد نظارت دارند، ولی دستگاه حضور و غیاب بر حضور و غیاب پرسنل و تردد آنها نظارت میکند و محاسبات مربوط به حضور و غیاب افراد در این سیستم اهمیت دارد. این دستگاهها اطلاعاتی از جمله ساعات ورود و خروج، اضافه کاری، تاخیر، تعجیل، غیبت، کسر از کار و … ثبت و محاسبه میکنند.
دستگاه حضور غیاب چیست؟
دستگاه حضور و غیاب ابزاری است که برای ثبت زمان ورود و خروج کارکنان به کار میروند. با استفاده از این دستگاه پرسنل می توانند هر زمانی که به سازمان وارد یا از آن خارج می شوند را ثبت کنند. این دستگاهها انواع مختلفی دارند و معمولا در ورودیهای شرکتها نصب میشوند و اطلاعات دقیقی از ساعات کاری کارکنان در اختیار مدیر قرار می دهند.
دستگاه حضور و غیاب به مدیر مجموعه کمک میکند تا اطلاعات دقیقی از حضور و غیاب کارکنان داشته باشد و از این اطلاعات برای محاسبه حقوق و دستمزد، پاداش و سایر امور مرتبط با نیروی انسانی استفاده کنند.
این دستگاهها زمان دقیق ورود و خروج کارکنان را ثبت میکنند و با استفاده از دادههای ثبت شده، ساعات کاری کارکنان محاسبه میشود که میتواند برای حقوق و دستمزد استفاده شود. همچنین این دستگاهها قابلیت ارائه گزارشهای مختلفی درباره حضور و غیاب کارکنان دارند. دستگاه های حضور و غیاب انواع مختلفی از جمله کارتی، اثر انگشت، تشخیص چهره و … دارند.
دستگاه کنترل تردد چیست؟
دستگاههای کنترل تردد یا Access Control، برای مدیریت و نظارت بر دسترسی به مناطق مختلف یک ساختمان یا تأسیسات استفاده میشوند. هدف اصلی این دستگاهها افزایش امنیت و جلوگیری از ورود غیرمجاز افراد به مناطق حساس است. با استفاده از دستگاه کنترل تردد، افراد مجاز می توانند از گیت های ورود و خروج، درب ها، اتاق ها و … تردد کنند. در این سیستم مدیریت تعیین می کند که چه کسانی می توانند مجوز ورود و خروج از گیت را دارند.
این دستگاهها به منظور افزایش امنیت و جلوگیری از ورود غیرمجاز افراد به مناطق حساس به کار میروند. علاوه بر کنترل دسترسی، دستگاه کنترل تردد زمان ورود و خروج افراد را نیز ثبت میکنند و میتوانند به سیستمهای نظارتی و امنیتی متصل شوند تا نظارت کاملتری بر تردد افراد داشته باشند.
این سیستم ها نیز انواع مختلفی دارند از جمله: تردد با کارتهای هوشمند، اثر انکشت، تشخیص چهره، سیستم های بیومتریک و …
دستگاههای کنترل تردد، برای مدیریت و نظارت بر دسترسی به مناطق مختلف یک ساختمان یا تأسیسات استفاده میشوند. هدف اصلی این دستگاهها افزایش امنیت و جلوگیری از ورود غیرمجاز افراد به مناطق حساس است. با استفاده از دستگاه کنترل تردد، افراد مجاز می توانند از گیت های ورود و خروج تردد کنند.
نتیجه گیری
در حالی که دستگاههای حضور و غیاب و کنترل تردد هر دو برای مدیریت دسترسی و نظارت بر ورود و خروج افراد به کار میروند، هدفها و کاربردهای متفاوتی دارند. انتخاب هر یک از این سیستمها بستگی به نیازهای خاص سازمان و سطح امنیت مورد نیاز دارد. در محیطی که هر دو موضوضوع اهمیت دارد، می توان از دستگاه هایی استفاده کرد که هم ورود و خروج افراد مجاز را کنترل می کنند و هم حضور و غیاب پرسنل و محاسبات مربوط به آن ها را در پنل های مدیریتی انجام می دهند.