مدیریت چیست

کلمه مدیریت صرفا یک عنوان است و در عمل می‌تواند معنا و مفهوم حقیقی پیدا کند. درواقع مدیریت ترکیبی پویا از رفتارها، طرز تفکر و توانایی‌هایی است که برای پیشرفت و  مجموعه مورد استفاده قرار می‌گیرد.  همچنین می توان گفت کار کردن از طریق افراد برای تحقیق اهداف سازمانی و ساماندهی آنان را مدیر مجموعه انجام می دهد . لازمه موفقیت هر سازمان داشتن مدیرانی است که مهارت های اجتماعی و انسانی داشته باشند. به عبارت دیگر مدیریت عبارت است از دستیابی به اهداف سازمانی از طریق هدایت و رهبری گروه.

چگونه مدیر خوبی باشیم

به طور کلی مدیر خوب به کسی گفته می‌شود که دارای ویژگی‌هایی مانند آرامش، صداقت، انگیزه بالا، خوش اخلاق و … باشد. این ویژگی‌ها مدیران را از دیگر پرسنل متمایز می کند. برای این که بتوانید نقش رهبری و مدیریت مجموعه ای هرچند کوچک را داشته باشد، باید از این مهارت‌ها برخوردار باشید. چرا که این کاری بوده است که مدیران موفق در زندگی خود کرده‌اند.

رازهای موفقیت در مدیریت

1- مدیر موفق دانش و معلومات بالایی دارد

یک مدیر موفق از این امر اطمینان دارد که در حوزه کاری خود از دانش کافی و به روز برخوردار است. به علاوه همیشه سعی می‌کند با مطالعه، مهارت های لازم برای ارتباطات کاری و شغلی که بخش مهمی از کار آنها را تشکیل می‌دهد را به دست ‌آورد.

این مهارت‌ها به او اجازه می‌دهد که پایه‌ای محکم در مدیریت و یک تیم حامی را در کنار خود داشته باشد. معلومات بیشتر یک مدیر باعث می‌شود که کارمندان بیشتر به او اعتماد کرده و در صورت نیاز از مدیر خود راهنمایی و کمک بگیرند.

2- بهترین تصمیم را در سریع‌ترین زمان اتخاذ می کند

این افراد به این ویژگی شناخته می‌شوند که می‌توانند تصمیمات را در سریع‌ترین زمان ممکن اتخاذ کنند. برخی می‌گویند یک مدیر واقعی به طور متناوب می‌تواند 30 تصمیم را در 30 دقیقه اتخاذ کند.

مدیر موفق-حضور و غیاب تیک باکس

3- به کارکنان خود توجه دارد

این فرد می‌داند که رفاه و موفقیت کارکنانش، تاثیر مستقیم بر بهره وری شرکت دارد. یک مدیر به کارکنان خود توجه می‌کند تا کارکنانش نیز به کار توجه کنند. او برای پرسیدن اوضاع کارکنان، کمک به آن‌ها در کارهای تخصصی و فراهم کردن منابعی برای پشتیبانی آن‌ها وقت می‌گذارد. همچنین به پیشرفت شغلی کارکنان خود نیز اهمیت می‌دهد.

4- رهبر گروه صداقت داردکنید

صداقت از ویژگی های بارز مدیریت است. این اشخاص به حرفی که می‌زنند اعتقاد دارند و آنچه را که می‌گویند انجام می‌دهند. زمانی که انتظاراتشان برآورده نشده یا نمی‌توانند با کارمندانشان مذاکره کنند، بازخوردهای صادقانه اما سازنده را ارائه می‌دهند و به همین دلیل مورد احترام می باشند.

5- مدیر واقعی خوش بین است

بهترین خصلت و ویژگی یک مدیر می‌تواند خوش بینی و نگاه مثبت او باشد. نگرش مثبت او بر روحیه و عملکرد کارمندان تاثیر مثبت دارد. مدیری که بیشتر از معمول سرد و ماشینی برخورد کند، تیم خود را به بیراهه خواهد برد.

6- می تواند استرس را مدیریت می کند

همه کم و بیش، زمینه ایجاد استرس و از دست دادن شکیبایی را دارند. اما یک مدیر سطح بالا همواره به خودش برای خویشتن داری مباهات می کند. او می داند چگونه استرس خود را مدیریت کند و به همین اندازه در مدیریت استرس تیم خود نیز مهارت دارند.

7- مدیر موفق کار تیمی را تشویق می‌کند

مدیر موفق استعدادهای کارکنان مختلف را با هم ترکیب می‌کند و از آن استفاده می‌کند. کار تیمی و افراد بیشتر، نه تنها باعث تقویت روحیه می‌شود، بلکه باعث افزایش انگیزه و حل مشکلات نیز می‌گردد.

8- رهبر گروه به کارمندان انگیزه می دهد

یک مدیر برجسته مهارت‌های خود انگیزشی بالایی دارد و به همین شکل در انگیزه دادن به کارمندان نیز موفق عمل می‌کند. آنها به طور مداوم از خود می پرسند که چگونه می‌توانند روحیه تیم را با روش های جدید بهتر کرده و شور و علاقه را در بالاترین سطح نگاه دارند.

یک مدیر موفق فرهنگ شادی و پیروزی را در میان کارمندان خود گسترش می دهد و با تعریف اهداف و رسالت سازمان باعث الهام بخشی به کارمندان می شوند. اگرچه برخی مدیران به این مسئله توجهی نمی‌کنند، ایجاد انگیزه در کارمندان یکی از مهم‌ترین دلایل پیشرفت در کار است. در کارمندان انرژی مثبت ایجاد کنید، انگیزه بالا باعث افزایش بازدهی کارمندان می‌شود.

9- مدیر موفق روی کیفیت تمرکز دارد

مدیران سطح بالا همیشه به کیفیت خدمات یا کالاهایی که تیم‌شان تولید می کند توجه دارند. آنها یک نکته را به خوبی درک کرده اند که کیفیت و میزان اعتماد به کالا یا خدمات است که در حقیقت فروخته می شود.

ویژگی یک مدیر موفق این است که اعضاء سازمان را به استفاده موثر از زمان، مهارت و اطلاعات تشویق می کند. اعضا تیم باید بدانند که چه کسی هستند، چه چیزی تولید می کنند و چه کسی محصولات و خدمات آنها را استفاده می کند.

به اشتراک گذاری مقاله